Langtidsrejse til Thailand: hvornår er det bedst at besøge Thailand?

13/01/2021 Slået fra Af Jette Ida Frederiksen

Mange drømmer om at tage til Thailand og opleve deres undersmukke og tropiske natur, krydrede lækre mad og ikke mindst om det Thailandske folks store gæstfrihed imod turister og nye mennesker. Om end det er ved at være mange år siden, danskerne for alvor opdagede Thailand for første gang, hvorfor mange allerede har besøgt ferieparadiset, er det for lige så mange stadig en drøm, der venter på at gå i opfyldelse.

Thailand grænser op til både Myanmar, Cambodja, Laos og Malaysia og er derfor centralt placeret som Sydøstasiens navle. Det asiatiske kongerige byder både på badeferie og paradisstrande i syd, tropiske regnskove, bjerge og vild natur i nord og storbypuls i hovedstaden Bangkok.

Selvom det gode vejr er vigtigt for de fleste danskere, når de holder ferie, er vejret i Thailand alligevel så anderledes, at det næsten ikke kan sammenlignes med noget, vi kender herhjemme. Da der i Thailand ofte er tale om intense og korte regnskyl, kan man som udgangspunkt godt tage på langtidsrejse til Thailand hele året rundt. Alligevel kan det være rart at kende en smule til regntiderne og sæsonerne i de forskellige dele af landet.

Regntider og sæsoner i Nordthailand

Hvis vi starter oppefra i det nordlige Thailand, er den våde sæson en del anderledes end det øvrige Thailand med mest nedbør i august og september. Derfor er det bedst at tage din langtidsrejse her fra oktober til start februar, hvor du kan tage på vilde trekkingture i bjergene og opleve smukke Chiang Mai.

Tag langs bugten i Sydthailand

Længere sydpå møder vi først hovedstaden Bangkok og de nærliggende byer Pattaya og Hua Hin. Her er regntiden fra maj til oktober, hvor den som regel er mest intens mellem august og oktober. Regnskyllene er også ofte kortvarige og forfriskende, selvom der dog også kan opstå stærke skybrud.

Omkring Thailandsbugten ved Koh Phangan, Koh Samui og Khanom møder du rigtig ferieparadiset, og det er også her, du ofte vil opleve det flotteste tørre sommervejr. Da regntiden i bugten ligger fra oktober til januar, er specielt foråret flot at rejse i. På den anden side af landet ud mod Andamanerhavet ligger de populære feriedestinationer Khao Lak, Krabi og den kendte halvø Phuket. Fyldt med hvide sandstrande, azurblåt vand og skønt vejr er dette det perfekte sted at holde sin ferie. Dog er regntiden en smule ubelejlig for os danskere, da den i dette område ligger fra april til oktober og har de skønneste sommermåneder i december og januar. Dog er det vigtigt at huske på, at det stadig er dejligt varmt, selvom der er regntid, og faktisk kan man spare meget af feriebudgettet, hvis man rejser lidt uden for sæsonen.