Må jeg tage mit kæledyr med til Thailand?

16/02/2021 Slået fra Af Jette Ida Frederiksen

Du må gerne tage din allerbedste pelsede ven med på ferie til Thailand. Men der er enkelte regler og opmærksomhedspunkter, som du bør have for øje, når du skal have din hund med på ferie. Bl.a. vaccination af hund, da der kan være smitterisici i det land, du besøger. Din hund skal også have en helbredsattest og andre ting, bør du også være opmærksom på.   

Hvornår skal hunden have en vaccination?

Din hund skal have en vaccination mod Rabies og Leptospirosis, hvis den ikke kan vise et negativt resultat inden afrejse – negativ Rabies skal kunne fremvises for en 12 måneders periode inden afrejse. Derudover kan det være nødvendigt, at din hund bliver vaccineret mod andre sygdomme så som Hepatitis. Alle vaccinationerne skal have fundet sted mindst 21 dage før afrejse.

Hvad skal man ellers være opmærksom på, når man rejser med en hund?

Din hund skal transporteres i en godkendt container, så den ikke udsættes for unødig risiko under flyvningen. Derudover skal du have din dyrelæge til at underskrive en helbredsattest til din hund, hvor bl.a. vaccinationer også skal fremgå deraf. Du skal også være opmærksom på, at det kan tage tid at få de nødvendige vacciner og dokumenter, så start i god tid og rådfør dig altid med din dyrlæge.