Thai madkulturen pirrer smagsløgene

04/12/2020 Slået fra Af Jette Ida Frederiksen

Den Thailandske madkultur er helt speciel. Alle måltider er bygget op omkring flere forskellige små retter, hvor ris og nudler danner grundlag for mange retter. Der er saft og kraft i det Thailandske køkken, hvor smagssansen aldrig keder sig – der er altid tænkt på umami og smagskombinationer. Chili, koriander, citrongræs, spidskommen, skalotteløg og mange andre krydderier og grøntsager er bærende for den thailandske madkultur. Den lækre mad bliver oftest serveret på store serveringsfade, så hele familien kan sidde samlet og dele al maden. Det er på den måde også nemmere for alle at smage, når alle deles om alle retter.

Drøm dig tilbage til Thailand med disse Thailandske retter:

Mange danskere har i det sidste års tid fået aflyst mange rejser til alverdens spændende rejsedestinationer på grund af COVID-19. Men mange er nu begyndt at tænke i alternativer, og det er jo ikke fordi, du ikke kan nyde det Thailandske køkken, bare fordi du ikke sidder ved et gadekøkken i Bangkok. Disse retter vil skabe et komplet flashback til Thailand:

  • Satay spyd med peanutsauce
  • Wontonsuppe med
  • Pad thai med risnudler og rejer
  • Wokret med østerssauce og hvidløg

Thai take away lige til døren

Har du ikke mod på selv at forsøge dig med diverse Thailandske opskrifter, kan du altid bestille thai take away hjem til dig selv. Her kan du øve dig på at lære de mange forskellige Thailandske retter at kende, så du er forberedt, når du forhåbentligt kan få lov til at komme afsted til det fantastiske land senere!