Undgå indbrud mens du er på ferie

03/06/2021 Slået fra Af Jette Ida Frederiksen

Danskerne elsker at rejse….det gælder både de små forlængede weekendture til en af Europas smukke og festlige storbyer. Men det gælder især også de længere rejser ud i den store verden. For eksempel er der mange, der drømmer om at rejse til Asien og besøge Thailand for at opleve solen på huden, de smukke strande og en kold drink i hånden.

Det kan dog være en usikker beslutning at tage af sted, fordi mange danskere desværre oplever indbrud, mens de er på ferie. Derfor har vi interviewet Thomas Bagger fra en af Danmarks største låsesmede, Bagger Låse & Alarm, og samlet nogle gode råd til sikring af bolig, mens man er på ferie.

Der findes nemlig mange måder, hvorpå du kan sørge for, at der ikke kommer ubudne gæster i dit hjem, mens du er ude og opleve verden.

Gode råd til at undgå indbrud

For at være sikker på at undgå at komme hjem til et hus, hvor uvelkomne har været på besøg, kan du følge disse råd:

  • Start med at montere hasper på alle vinduer, så de er sværere at få op og husk selvfølgelig at låse alle døre.
  • Sørg desuden for, at det ikke er tydeligt, at du er væk hjemmefra. Det kan du eksempelvis gøre ved at tænde noget lys eller anskaffe dig pærer, der tænder på bestemte tidspunkter. Træk desuden alle gardiner fra, så der ikke ser ubeboet ud i huset.
  • Lav en aftale med dine naboer eller meld dig ind i Nabohjælp. På den måde er du sikker på, at nogen holder øje med dit hus og derfor hurtigt vil opdage, hvis der er indbrud. De kan også hjælpe med at tømme postkassen for at bidrage til ovenstående punkt.
  • Få en alarm og kameraer sat op – og skilt med det. Det vil skræmme potentielle indbrudstyve væk.
  • Sørg også for at låse haveredskaberne inde, så tyven ikke kan bruge dem til at komme ind i huset med.  

Disse råd er gode at følge, især hvis du skal på en længere rejse til en destination som Thailand, hvor det vil tage lang tid at komme hjem igen.

Se mange flere gode råd hos Bagger Låse her.

Kom hjem fra ferien uden bange anelser

Ved at følge de ovenstående råd, kan du trygt tage på din rejse og nyde alle de gode og spændende oplevelser uden at frygte for indbrud i din bolig. På den måde opnår man sikring af bolig, mens man er på ferie. Det gør, at du kan slappe af og ikke bruge hele hjemturen på at være nervøs for, om dine ting og værdigenstande fortsat er i god behold.

Gode råd mod indbrud